Rabarbertaart zonder koemelk.

Untitled-1

Het mag meteen duidelijk zijn. Afgelopen vier maand hou ik mij al een strikt dieet zonder koemelk, maar ook zonder echt op zoek te gaan naar lekkere vervangers. Ideaal voor mijn lijn en ik krijg massa’s complimenten dat mijn figuur wel heel erg snel zijn oorspronkelijke vormen heeft aangenomen naar de zwangerschap. Maar stilletjes aan begin ik meer en meer toch een goestingske te krijgen. Dus nadat ik vorige week met de zus aan de slag ging om American Cookies te maken, gaf ik deze week een recept van een rabarbertaart uit het kookboek De Zilveren Lepel een eigen twist!

En met een overheerlijk resultaat!

———————–

Rabarbertaart

Benodigdheden:

  • Kruimeldeeg (Let op! Soms kan er melk in kant-en-klare kruimeldeeg zitten. Ik nam deze van Herta, waar geen melk in verwerkt zit)
  • 2 eieren
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 400g kleingesneden rabarber

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 180°C.
  • Bekleed de vorm met het kruimeldeeg en prik er met een vork gaatjes in.
  • Laat het 10 minuten rusten.
  • Klop intussen van de eieren en suiker een bleke, luchtige massa en roer er voorzichtig de rabarber door.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en zet hem 45 – 50 minuten in de oven.
  • Haal hem eruit, laat de taart afkoelen.

———————–

Helaas.
De tijd ontbrak me om er een mooie foto van te maken,
maar desondanks wou ik jullie dit receptje niet onthouden.
Laat het jullie smaken!